Як у Запоріжжі будують першу підземну школу за 112 мільйонів гривень (фото)

Як у Запоріжжі будують першу підземну школу за 112 мільйонів гривень. || Фото: t.me/ivan_fedorov_zp

З 1 вересня у навчальних закладах Запоріжжя планують запровадити змішану форму навчання. Зокрема в обласному центрі планують збудувати щонайменше дві підземні школи у різних районах міста. Стало відомо, на якому зараз етапі будівництво та що відбувається на будмайданчику.

За словами очільника Запорізької ОВА Івана Федорова, наразі будівництво першої підземної школи у Запоріжжі на стадії котловану. Її планують здати восени цього року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Будується школа-бункер у густонаселеному районі Запоріжжя на глибині 7,3 метрів і розрахована на 1000 дітей.

Заняття у школі проходитимуть у дві зміни одразу. А відвідувати "школу-укриття" будуть учні з кількох навколишніх закладів освіти Запоріжжя.

Федоров наголосив, що роботи ведуться інтенсивно. Підрядники дотримуються графіку, а керівництву школи контролює процес навіть у вихідні. 

- Сподівають, що це буде один із найкращих проектів нашої держави, який реалізується цього року, - прокоментував голова ЗОВА Іван Федоров під час виїзної наради.

Варто зазначити, що  вартість проекту -  112 мільйонів гривень. З них 30% - кошти місцевого та обласного бюджетів, 70% - субвенція держави. За договором підрядник має завершити роботи до кінця року, але всі процеси намагаються оптимізувати, щоб діти змогли навчатися вже восени.

Последние новости