Диван зачекає: чим зайнятися у Запоріжжі у п'ятницю ввечері та на вихідних

Куди піти у Запоріжжя у п'ятницю ввечері та на вихідних з 21 по 23 червня 2024 року: афіша заходів. || Фото: ukr.media

Вже час планувати, чим займатиметеся цього вікенду. Vgorode зібрав цікаві заходи, що відбудуться у Запоріжжі з 21 по 23 червня 2024 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вистава "Тіні забутих предків"

Вистава "Тіні забутих предків". || Фото: magara.zp.ua

"Тіні забутих предків", повість видатного українського письменника Михайла Коцюбинського, розповідає про історію кохання гуцульських Ромео і Джульєти – дітей двох ворожих сімей Полійчуків та Гутенюків. Ще дітьми вони покохали одне одного і заклялись бути разом хоч і потайки, але назавжди. Та традиції і важка праця відправляє уже юного Іванка на Полонину де він усе літо повинен випасати отару. Саме в цей час фатум вносить свої трагічні корективи – Марічка, гуляючи горами, падає з прірви у стрімкий потік карпатських вод і гине. Повернувшись додому, Іван не застає в живих ні матері, ні Марічки.

Гуцули завжди шанували традиції та мали великий зв’язок з природою, тому і наша вистава – це обряд, що розповідають нам "предки" десь далеко на Полонині сидячи коло ватри.

Автентичний спів, жива музика, обрядові танці, справжнє кохання поринуть вас у світ таємничих Карпат.

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 22 червня, 17:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Трагікомедія "Горгони"

"Горгони" – ідеальна історія для театру: це дует двох актрис у поважному віці, які за плечима мають багато спільних драм та конфліктів. Вважайте, що у кожному театрі є прихований або відкритий конфлікт двох примадонн.

За іронією долі, вони знову опиняються у спільному проєкті – фільмі жахів, можливо, останньому у кар’єрі. Особливого бажання брати у ньому участь актриси не мають. Кожна з акторок не лізе за словом у кишеню, тому їх сварки соковиті, темпераментні, емоційні. А боротьба за лідерство часто перетворює кокетливих жінок на горгон.

Та попри все вони йдуть на ризик – це останній шанс повернутися на великі екрани та доторкнутися до колишньої слави.

Постановка про життя та мрії, про театр і кіно, про стосунки та гру, про талант і славу, про те, чого це все варте. І чи варте воно того.

Де: Музичний обласний драматичний театр ім. В.Г. Магара

Коли: 23 червня, 17:00

Скільки коштує: 100-220 гривень

Виставка "Фотоклуб "Запоріжжя. 60 років"

Виставка "Фотоклуб “Запоріжжя”. 60 років" - Туристичний інформаційний центр у місті Запоріжжя, локація для проведення арт-подій, виставка запорізьких фотомитців  Заснований понад півстоліття тому, фотоклуб "Запоріжжя" об’єднав талановитих митців, які живуть та надихаються фотографією.   Саме їхні роботи представлені на виставці "Фотоклуб "Запоріжжя". 60 років".

Тут: найвідоміші роботи запорізьких фотомайстрів - членів фотоклубу та Національної спілки фотохудожників України. Кожна їхня світлина - це ціла історія, тісно переплетена з життям міста Запоріжжя і країни. 

Серед них: Олег Бурбовський, Валерій Кошеленко, Євгеній Ком, Володимир Філонов, Володимир Федоров, Тетяна Аверіна, Катя Клочко, Дмитро Смольєнко, Олексій Красовський, Ігор Лавров, Сергій Лавров та інші відомі митці.

Де: ТІЦ (проспект Соборний, 151).

Коли: щоденно, з 09:00 до 18:00

Скільки коштує: безкоштовно. Телефон для довідок: +38(050) 424 2054

Гонки на трасі картодрому - "Monaco"

Картинг-центр "Монако" розміщується в закритому приміщенні з обладнаною та захищеною гоночною трасою в Шевченківському районі. У картинг-центрі представлені електрокари та бензинові карти, є зона відпочинку. Час для великої компанії потрібно забронювати заздалегідь.

Площа картодрому – 2200 квадратних метрів, довжина траси - 350 метрів. Траса обладнана системою хронометражу KartChrono. Після заїзду кожен відвідувач дізнається про свої показники, час проходження кола та інше. Карти мають максимальну швидкість – 75 км/год.

Де: вулиця Авраменка, 2 (вулиця Вороніна, 1Б) 

Коли: понеділок-п'ятниця з 12:30 до 21:00, субота та неділя з 11:00 до 21:00.

Скільки коштує: від 130 гривень за 10 хвилин

Запис за номер телефону: 0682401010.

Виставка ретро-автомобілів

Цей приватний музей є одним із найбільших в Україні. Тут можна подивитися на ретроавтомобілі, мотоцикли, військову техніку, дитячі коляски. До речі, цікаво буде не лише любителям автомобілів, а й тим, хто хоче зробити круті фотографії. Застрибувати в салони або фоткатись на капоті вам, звичайно, не дозволять. Але поряд з експонатами можна. А ще на вході стоїть синій кабріолет, в який можна залізти та уявити себе акторкою якогось крутого фільму з минулого століття.

Де: Фаетон, музей ретро автомобілів

Коли: щодня з 09:00 до 17:00

Скільки коштує:

Последние новости