Стало відомо, чи планують відновлювати роботу комунальних дитячих садочків у Запоріжжі

Стало відомо, чи планують відновлювати роботу комунальних дитячих садочків у Запоріжжі. || Фото: osvitanova.com.ua

У Запоріжжі посадовці міськради розглядають варіанти повернення дітей не лише до шкіл, а й до дитячих садочків. Стало відомо, чи відкриються у місті дитячі садки у найближчий час.

Як розповіла під час брифінгу виконуючої обов'язки мера Запоріжжя Регіна Харченко, відкриття садочків розглядають, проте не у найближчій перспективі. Бо голова проблема полягає в тому, що у більшості будівель муніципальних дитсадків відутні укриття.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Харченко, чим менша дитина, тим більша відповідальність за нею і більша опіка має бути зі сторони вихователів.

- Планується відновлення роботи дитсадків. Ми працюємо в цьому напрямку. Питання в тому, що наші дитячі садочки, більшість з них, на жаль, не мають ніяких укриттів взагалі. В кращому випадку, вони мають щось на кшталт овочесховища. Це питання нагальне, я погоджуюсь і підтримую, - заявила Регіна Харченко.

Зазначається, що з 2022 року дитячі садочки працювали в форматі дитячих точок "Спільно" від ЮНІСЕФ, де були відповідні викладачі, психологи, якісь дитячі фахівці проводили з ними певні навчання. Але повноцінний процес догляду за дитиною в дитячому садочку, неможливо було влаштувати, бо не було укриття.

Секретарка додала, що відкриття садочка це набагато складніше: треба забезпечити триразове харчування дитині, місця відпочинку, денний сон та якісь прогулянки.

Последние новости