Запорізький ТЦК спростовує інформацію про "посилення особового складу"

У Запорізькому ТЦК та СП спростували інформацію про прибуття військових з інших областей для "посилення". || Ілюстративне фото: gettyimages.com

Днями почала ширитится інформація про нібито посилення особового складу територіального центру комплектування у Запоріжжі. Проте військослужбовці спростували достовірність цієї "новини".

В Запорізькому ТЦК та СП заперечили інформацію про "прибуття військовослужбовців з ТЦК інших областей України" для посилення особового складу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі в соцмережах з’являється інформація з різними цифрами "посилення" людьми.

- Уявна цифра на зараз складає декілька сотень і має тенденцію до збільшення. Офіційно повідомляємо – це фейк. Джерело –російські пропагандистськи ресурси, які намагаються розігнати чергову брехню в рамках свої інформаційно-психологічної операції", – заявили в ТЦК.

Жодних "посилень" особовим складом з інших ТЦК у Дніпропетровській, Запорізькій та інших областях у районі відповідальності не відбувається і не планується, зазначили у Запорізькому обласному ТЦК та СП.

Нагадаємо, що після набуття чинності закону про мобілізацію, відсьогодні, 18 травня, усі чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані у ТЦК, ЦНАПі або електронному кабінеті. Ті ж чоловіки, які раніше були визнані обмежено придатними, обов’язково мають з’явитися до ТЦК і повторно пройти медичну комісію.

Законопроєкт передбачає, що чоловіки від 18 до 60 років, які раніше пройшли ВЛК і отримали статус "обмежено придатний", тепер мають повторно пройти військово-лікарняну комісію. У документі йдеться про те, що для цього таким особам відводиться до 9 місяців.

Последние новости