Чоловік з Енергодара корегував ракетні удари РФ по Києву та Одесі

Чоловік з Енергодара корегував ракетні удари РФ по Києву та Одесі. || Фото: Interior Ministry of Ukraine/REUTERS

27-річний зрадник через пів року після окупації Енергодара переїхав до Одеси та почав працювати на ФСБ.

Як повідомили у Службі безпеки України, Уродженець Енергодару виїхав до Одеси через півроку після окупації його рідного міста. 27-річного чоловіка завербували до ворожого угрупування агентури РФ, яке за гроші "зливало" інформацію про наслідки ударів та коригувало подальші атаки по Україні. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, зловмисник видав окупантам дані про подвійний ракетний удар по Одесі 15 березня, коли ворог випустив ракети "Іскандер" спочатку по житловому кварталу, а потім поцілив у те саме місце, коли там працювали рятівники, медики та журналісти. Після "прильоту" зловмисник обходив місце влучання та фіксував усі наслідки. Цю інформацію він передав до ФСБ, зазначивши орієнтовну кількість жертв.

Окрім цього, він також брав участь у підготовці повітряних ударів по лікарнях, підрозділах ДПСУ, Національної гвардії та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

В телефоні зрадника правоохоронці знайшли численні переписки зі співробітниками фрб росії. Наразі підозрюваний перебуває під вартою, йому загрожує довічне увʼязнення.

Последние новости