Військовий із Запорізької області отримав медаль від Головнокомандувача ЗСУ Сирського

Військовий із Запорізької області отримав медаль від Головнокомандувача ЗСУ Сирського. || Фото: facebook.com/ZaporizkiyOblTCKtaSP

Медаль "Захиснику України" отримав військовослужбовець 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи Олександр Ковальський. Нагороду йому особисто вручив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Військовий Ковальський народився та виріс у селі Шевченкове, що у Запорізькій області. Він вступив до лав ЗСУ восени 2022 року, брав участь в обороні міста Бахмут, де мав низку успішних операцій. Про це повідомляють у Запорізькому обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За час служби Олександр неодноразово виконував бойові завдання на найгарячіших напрямках східного фронту та брав участь в обороні Бахмута. Навесні цього року, під час наступу окупаційних військ на опорний пункт батальйону, старший солдат Ковальський влучно поцілив з РПГ-7 у ворожу бронетехніку.

- Під шквальним вогнем противника Олександр мужньо боронив позицію та прикривав евакуацію поранених військовослужбовців свого підрозділу. Завдяки вмілим та професійним діям бійця, було знищено БТЛБ (багатоцільовий транспортер-тягач легкий броньований) окупантів разом з екіпажем та зупинено наступ ворога, - йдеться в повідомленні.

Олександр Ковальський отримав медаль за особисту мужність і героїзм, проявлені під час виконання військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя.

Последние новости