Українські хакери дістали технічну документацію понад 500 об'єктів Міноборони РФ

Українські хакери дістали технічну документацію понад 500 об'єктів Міноборони РФ. || фото: gettyimages.com, Vasily Pindyurin

Хакери української організації Blackjack провели вдалу кібератаку на російське державне підприємство, яке виконує всі будівельні підряди для Міноборони РФ.

Як повідомили у ГУР, йдеться про "федеральне державне унітарне підприємство “Головне військово-будівельне управління зі спеціальних об'єктів" (ФГУП “ГВСУ зі спеціальних об'єктів”). Кіберволонтери філігранно проникли в базу даних російської держкомпанії та отримали 1,2 терабайти цінних даних, серед яких – технічна документація більш ніж на 500 об'єктів Міноборони Росії.

Добуто критично важливу інформацію про вже завершені російські військові об'єкти, а також про ті, що знаходяться на етапі будівництва чи реконструкції, а ще про ті, що заплановані до зведення. Дані передали передали Силам безпеки та оборони України.

У рамках кібероперації всі зазначені дані були видалені з серверів підприємства Росії, а це на якийсь час паралізує будівництво нових об'єктів.

Последние новости