Мер розповів, чи був шанс втримати Мелітополь на початку вторгнення

Мер розповів, чи був шанс втримати Мелітополь на початку вторгнення. || Фото: dw.com

Мер тимчачово окупованого Мелітополя Іван Федоров вважає, що треба було підривати мости до міста, але у місцевої влади не було чим це зробити. Він розповів, чи був шанс втримати Мелітополь на початку повномасштабного вторгнення.

Як розповів Федоров під час національного телемарафону новин, аналізуючи все, що відбувалось з 24 лютого 2022 року влада міста б зробила все інакше. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Чи був шанс вистояти. Ви знаєте, зворотнім розумом всі ми трохи розумніші і аналізуючи зараз, що би я зробив інакше 24 лютого, то звичайно ми б багато чого зробили інакше. Наприклад, ми би направили абсолютно всі сили, засоби, комунальну техніку, будівельну техніку на будівництво фортифікацій, на руйнування логістичних шляхів ворога", – каже Федоров.

За його словами, тоді цього не робили, тому що, на його думку, "все це керівництво мали взяти на себе військові і командувати в цьому напрямку".

При цьому Федоров розповів, що в перший день в місті зібрали територіальну оборону (близько 450 людей), яка прийняла перший бій з росіянами в 5 кілометрах від Мелітополя і змогла знищити кілька одиниць їх техніки.

Також мер вважає, що треба було підривати мости до міста, але у місцевої влади не було чим це зробити.

- Підірвати нам було нічим їх, але точно мали їх руйнувати, проте на той момент ми цього не зробили, – підсумував він.

Варто зазначити, що Мелітополь був окупований у перші дні повномасштабного вторгення. О п'ятій ранку 24 лютого 2022 року російські загарбники почали бомбити аеродром. Того ж для місцева тероборона прийняла бій у південній частині міста, про що не очікували окупанти і почали розвертатися у бік Мордвинівки за бойовим порядком. Але до ранку 25 лютого так і не зайшли до міста. Однак вже до обіду 25 лютого заїхали в Мелітополь. © https://zp.vgorode.ua/ukr/news/sobytyia/a1234129-fedorov-rozpoviv-pro-vimohi-rosijan-u-pershi-dni-okupatsiji-melitopolja

Последние новости