У Запоріжжі пошкодили меморіальні дошки загиблим військовим

У Запоріжжі пошкодили меморіальні дошки загиблим військовим. || Фото: zp.npu.gov.ua

У Південному мікрорайоні Запоріжжя невідомий чоловік пошкодив меморіальні дошки, встановлені на знак памʼяті про українських захисників, що віддали своє життя за Україну. Поліція відкрила кримінальне провадження.

12 грудня у поліцію надійшло звернення про руйнування двох меморіальних дошок, які встановили у пам’ять про загиблих військових на фасаді багатоповерхівки за ініціативою правління будинку. Слідчо-оперативна група з'ясувала, що вандалізм скоїли напередодні вночі. Наразі встановлюється особа зловмисника.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пошкодження меморіальних дошок кваліфікували за ч.1 ст.296 (хуліганство) ККУ. 

Відомо, що на будинку за ініціативи співробітників Запорізького обласного ТЦК та СП були встановлені три пам'ятні дошки на честь полеглих захисників, які мешкали в цьому районі.Серед запорізьких Героїв:

Стрілець стрілецького відділення 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха, 42-річний Валерій Байбаков, загинув 30 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Майорськ у Донецькій області.

Старший солдат, розвідник-далекомірник мінометної батареї 92-ї окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка, 34-річний Костянтин Цокуренко, загинув 9 червня 2022 року, виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Тернова у Харківській області.

Солдат, водій відділення зв’язку 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, 40-річний Олексій Соболєв, загинув 28 листопада 2022 року, виконуючи бойове завдання під час контрнаступу під Ізюмом.

Последние новости