Дружина настоятеля храму УПЦ МП коригувала ракетні удари РФ по ЗСУ біля Запоріжжя

Дружина настоятеля храму УПЦ МП коригувала ракетні удари РФ по ЗСУ біля Запоріжжя. || Фото: ssu.gov.ua

Під Запоріжжям СБУ затримала підозрювану у коригуванні ворожих ракетних ударів по місцям розташування українських військових. 

СБУ встановила особу підозрюваної у передачі координат пунктів тимчасової дислокації українських військових. Коригуванням ракетних ударів займалася дружина настоятеля храма УПЦ МП. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що за координатами фігурантки російські окупанти намагались уразити місця базування Сил оборони поблизу Запоріжжя.

Інформаторку затримали у власному помешканні в одному з селищ під Запоріжжям. Пособниця окупантів відслідковувала місця зосередження особового складу і техніки на території громади.

Як встановило розслідування, фігурантка ще з початку повномасштабного вторгнення РФ підтримувала злочинні дії російських загарбників і сподівалась на захоплення всього південного регіону України.

Вона неодноразово розповідала про це своїм знайомим з москви у ході телефонних розмов.

Під час обшуків вилучили телефон, який використовувався для передачі інформації ворогу. 

Оголошено підозру за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану.

Последние новости