В Запоріжжі "на гарячому" зловили чоловіка, який продавав ухилянтам фіктивні довідки

В Запоріжжі "на гарячому" зловили чоловіка, який продавав ухилянтам фіктивні довідки. || Фото: zp.npu.gov.ua

У Запоріжжі затримали чоловіка, який за п'ять тисяч доларів обіцяв ухилянтам призовного віку вирішити питання щодо їх непридатності до військової служби.

Як повідомили у ГУ Нацполіції Запорізької області, 58-річний керівник запорізької громадської організації вступив у змову із посадовцем медичного закладу. За п'ять тисяч доларів фігурант справи обіцяв чоловікам призовного віку вирішити питання щодо отримання "правильного діагнозу".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Оформлення необхідної документації передбачало складання фіктивних виписок, довідок, результатів МРТ, УЗД із неіснуючими захворюваннями, які надалі зловмисник планував надати військово-лікарській комісії та обласному МСЕК для зняття з військового обліку або надання групи інвалідності.

За місцем проживання підозрюваного провели обшук та вилучили майже 1,3 мільйона гривень, 294 тисячі доларів, 11,7 тисячі євро та пів кілограма золота 999 проби.

Затриманому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Підозрюваному інкримінують ч. 3 ст. 369-2 "Зловживання впливом" Кримінального кодексу України. Згідно із санкцією статті фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Последние новости