У Запоріжжі перейменували понад 70 вулиць, провулків та проспектів: список

У Запоріжжі перейменували понад 70 вулиць, провулків та проспектів: список. || Фото надіслала читачка Julie Fly

У Запоріжжі перейменували понад 70 вулиць, провулків, бульварів та проспектів Запоріжжя, які пов’язані з радянськими або російськими назвами.  

Як повідомили у Запорізький міський раді, після початку відкритого вторгнення росії в Україні розпочався процес деколонізації, дерусифікації та деімперіалізації географічних назв у населених пунктах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що мета перейменування - позбутися назв, пов’язаних з історією росії, російської імперії, а також залишків назв, пов’язаних з комуністичною ідеологією, історією СРСР, які з різних причин не були змінені під час декомунізації.

Такі назви залишаються у назвах районів, вулиць, провулків і таке інше. Вони мають бути замінені на назви, які стосуються історії України, захисників нашої держави, видатних українських діячів, видатних мешканців відповідних міст, сіл та іншого. Така робота продовжується і у Запоріжжі.

Після проходження всіх передбачених законодавством процедур рішення про перейменування виносяться на розгляд сесії міської ради. Зокрема 29 вересня, на 20-й сесії міської ради, були прийняті рішення про перейменування понад 70 вулиць, провулків, бульварів, проспектів.

Так, депутати проголосували за перейменування: 

Последние новости