Влада Запоріжжя подала запит щодо зміни процесу навчання під час повітряних тривог

Влада Запоріжжя подала запит щодо зміни процесу навчання під час повітряних тривог. || Фото: pixabay.com

В Запоріжжі та області через безпекову ситуацію впроваджено дистанційну форму навчання.Під час сигналу про повітряну тривогу навчальний процес призупиняється. У регіоні тривалість тривог становить від 12 до 14 годин на добу. Громадськість обговорює можливість продовження дистанційного навчання під час сигналу тривоги, і депутати міської ради мають розглянути петицію щодо цього питання. Міська влада також звернулася до відповідних служб з запитами про можливі зміни алгоритмів проведення освітнього процесу.

Як повідомив заступник міського голови Анатолій Васюк, вже підготовлено запити у відповідні служби щодо можливої зміни алгоритмів, за результатами відповіді будуть ухвалюватися рішення. Готуються опитування на рівні міста спільно з управлінням державної служби якості освіти у Запорізькій області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він також зазначив, що згідно з законодавством, керівник навчального закладу несе відповідальність за створення безпечних умов освітнього процесу, і в разі наявності шкідливих та небезпечних умов проведення занять, навчання заборонено.

Після оголошення сигналу проведення повітряної тривоги вчитель повинен призупинити заняття, щоб діти й вчителі пройшли в укриття.

За вказівками Міністерства освіти і науки, вчителі повинні призупинити заняття та надати учням інструкції щодо дій під час сигналу повітряної тривоги, включаючи виходження в безпечне місце та вимкнення комп'ютерів.

Последние новости