Мер Енергодара повідомив, що частина завезених працівників та колаборантів виїхали із ЗАЕС

Мер Енергодару повідомив, що частина завезених працівників та колаборантів виїхали із ЗАЕС || - фото: t.me/znppatom

Запорізьку АЕС уже залишили низка працівників "Росатому", яких завезли на станцію раніше, і частина колаборантів – тих працівників, які уклали контракти із росіянами.

Як повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов у коментарі Українському Радіо, частина колаборантів, які уклали контракти з "Росатомом" і займали керівні посади у фейковій компанії від "Росатома", виїхали з міста.

– Також частина персоналу "Росатому", завезена з російських атомних станцій – їх небагато, до 100 фахівців – виїхали з міста наприкінці попереднього тижня, – сказав Орлов.

Мер повідомив, що вибухівку на ЗАЕС загарбники завезли майже рік тому. Вони замінували периметр станції та все узбережжя Каховського водосховища. З початку цього року росіяни в хаотичному режимі всі мінували, боячись контрнаступу ЗСУ.

– І те, що вони зробили з Каховською ГЕС, суттєво вплинуло на настрої тих фахівців, які ще залишаються у місті Енергодарі. Вони розуміють, що ворог буде здатний на будь-який крок, і розміщення вантажівок із вибухівкою свідчить про те, що окупанти готуються до будь-яких сценаріїв. Фактично, росіяни використовують атомну станцію як важіль міжнародного впливу для шантажу не лише України, а й усього світу, – сказав мер.

В Енергодарі не передбачено укриття під час вибуху на ЗАЕС. Нині у місті перебуває близько 5-6 тисяч працівників станції, які фактично є заручниками російської армії. Окупанти не випускають їх із міста, але й працювати не дають, поки ті не укладуть контракт із "Росатомом".

Последние новости