У Запоріжжі знижується рівень води в Дніпрі: як не підхопити гострі кишкові інфекції

У Запоріжжі знижується рівень води в Дніпрі: як не підхопити гострі кишкові інфекції. || Фото: pixabay.com

Через стрімке зниження рівня води у річці Дніпро може винукнити масовий мор риби, порушитися баланс екосистеми та нести небезпеку з погіршення епідеміологічної ситуації у Запоріжжі та області. Стало відомо, яких правил слід дотримуватися, щоб вберегтися від кишкових інфекцій та харчового отруєння.

Так, через те, що армія РФ підірвала Каховське водосховище, у Запоріжжі відходить вода від берегів. Це може призвести до зараження ботулізмом та іншими кишковими інфекціями. В ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області наполягають відмовитись від вживання річкової; соленої, в’яленої, копченої риби.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомила лікар-епідеміолог відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Тетяна Одинець, щоб вберегтися від кишкових інфекції та харчового отруєння слід дотримуватися таких правил:

Варто зазначити, що гостра кишкова інфекція найчастіше потрапляє в організм із зараженою їжею чи водою. Збудники інфекцій перебувають у сирій та погано термічно обробленій їжі тваринного походження (м'ясо, яйця, непастеризоване (сире) молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Якщо з'явились перші ознаки кишкового захворювання (підвищення температури тіла, інтоксикація, блювання, біль у животі, рідкі випорожнення) необхідно терміново звернутись до найближчої лікарні.

Последние новости