Запорізькій нардеп Євген Шевченко таємно працював на ГУР для переговорів із Білоруссю

Запорізькій нардеп Євген Шевченко таємно працював на ГУР для переговорів із Білоруссю. || Фото: rbc.ua

Запорізький нардеп Євген Шевченко, який прославився тим, що вихваляв білоруського диктатора Лукашенка, насправді працював на українську розвідку.

Метою цього спілкування було запобігти втягуванню Білорусі у воєнні конфлікти та повторному заходу російських військ на її територію. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю youtube-каналу "Різні люди".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Ми задіяли всі можливі наші шляхи для комунікації (з Білоруссю – ред.), які у нас були. Навіть задіяли народного депутата одного. Це теж правда. Заради того, щоб не допустити втягування Білорусі як країни у цю війну – це перша мета. І друге – коли сталося витіснення та втеча російської армії, щоб не допустити повторних спроб заходу з території Білорусі в Україну чи спроб нанесення ударів. Як показав час, станом на зараз цього вдалося досягти, – сказав Буданов.

Він уточнив, що йдеться про нардепа Євгена Шевченка: "Ми ніколи цього не приховували. Він є ефективним. Пан Шевченко давно нам допомагає і ніколи не відмовлявся, коли ми зверталися до нього за допомогою".

Зі свого боку Євген Шевченко уточнив, що війна була шоком для Лукашенка і їхні переговори в Білорусі допомогли виграти додатковий час.

ГУР з першого дня війни намагалося утримати північний кордон країни, щоб запобігти російській агресії разом з білоруськими військами.

Шевченко не зробив коментаря з приводу поточних контактів із Лукашенком. Він також зазначив, що продовжує співпрацювати з ГУР і регулярно відвідує парламент.

 

Последние новости