Пораненим врятував товариша: Зеленський нагородив військового із Запорізького напрямку

Пораненим врятував товариша: Зеленський нагородив військового із Запорізького напрямку ||- фото: facebook.com/102brugadaTROIvanoFrankivsk

Під час нещодавнього візиту до Запоріжжя Володимир Зеленський нагородив військовослужбовця 78-го батальйону 102-ї бригади Сергія Лєснікова. Стало відомо, за що капітан отримав орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Як повідомили на сторінці бригади, Сергій виконував розвідку позицій ворога далеко за межами переднього краю нашої оборони на Запорізькому напрямку разом із своїм побратимом "Брокером". Їх атакували ворожим дроном і обидва військові були поранені. Незважаючи на поранення в ногу, Сергій не залишив товариша вмирати у полі, він надав першу допомогу товаришу та евакуював до медичного пункту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У бригаді зазначили, що Сергій Лєсніков – випускник Національного авіаційного університету. Він закінчив його 2015-го, після чого відслужив за контрактом 5 років у ЗСУ, пройшовши шлях від командира взводу до командира роти. Після закінчення контракту звільнився, але коли почалася війна – одразу став до лав Збройних сил України захищати Україну. Також відомо, що Сергій – виходець зі скаутської організації "Пласт".

На даний момент Сергій та його побратим "Брокер" перебувають у лікувальному закладі, їх життю нічого не загрожує.

Последние новости