СБУ повідомила про підозру двом колаборантам у Запорізькій області

СБУ повідомила про підозру двом колаборантам у Запорізькій області - || фото: freepik.com

Про підозру повідомили двох псевдозаступників голови "Чернігівської військово-цивільної адміністрації Бердянського району" у Запорізькій області.

Як повідомили у Запорізькій ОВА, мешканці Бердянського району, в обмін на лояльність ворога, активно почали співпрацювати з окупантами. За це вони здобули фейкові посади в окупаційних "владах".

Отримавши нові "посади", вони змінили більшість працівників підпорядкованих установ. На місця, що "звільнилися", набрали однодумців. Усім, хто не погоджувався з діяльністю нової влади, вони загрожували переслідуванням та відправкою "на підвал", примушуючи до співпраці.

Колаборанти проводили агітаційні заходи у Чернігівському районі, на яких переконували мешканців району у тому, що Росія тут назавжди і закликали до підтримки та допомоги окупаційним військам.

Ще зрадники провели інвентаризацію об'єктів нерухомості, щоб перереєструвати майно на баланс окупаційної влади. Окремо було проведено перевірку нерухомості мешканців Чернігівської селищної територіальної громади, які виїхали на підконтрольну територію України. Все майно, власники якого з'явилися для реєстрації, підлягало націоналізації у власність агресорів.

Дії колаборантів кваліфікували за статтею за добровільне зайняття посади в незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

Последние новости