Росія готує наступ на Оріхів з трьох флангів (карта)

Росія готує наступ на Оріхів з трьох флангів. || Фото: apimages.com

РФ сконцентрувала близько 11 батальйонно-тактичних груп уздовж трас Т0812 і Т0408 на Запорізькому напрямку. Вочевидь, їхня мета, це атака Оріхова.

Армія РФ продовжує намагатися просуватися на Запорізькому напрямку. Уздовж ключових територіальних автодоріг Щербаки – Оріхів і Токмак – Оріхів сконцентровано масивний "ударний кулак", що складає третину від усього угруповання Росії на Запоріжжі. Кінцева мета атаки очевидна – український укріпрайон Оріхів, утім, вороже командування може виношувати й фантастичні амбітні плани щодо виходу на Павлоград і Дніпро, пише "Стопкор".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Жодної вцілілої будівлі в Оріхові, місцеві мешканці звикли до постійних вибухів та відголосків боїв. Про це повідомив американський воєнкор Грег Террі.

За інформацією військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленко, станом до середини лютого окупанти сконцентрували на ділянці вздовж трас Т0812 (автошлях територіального значення у Запорізькій області, що проходить територією Пологівського та Василівського районів через Оріхів і Лугове до перетину з трасою М18) і Т0408 (автошлях територіального значення у Дніпропетровській та Запорізькій областях, що пролягає територією Павлоградського, Синельниківського, Запорізького та Пологівського районів через Павлоград, Васильківку, Новомиколаївку та Оріхів на Токмак) до 9 БТГр.

- Це говорило про недостатній розподіл наявного ресурсу фронтом до 10 кілометрів. Своєю чергою, окупанти не стали робити різких рухів після досягнення концентрації в 9БТГр на даній ділянці, а продовжили його насичувати, розміщуючи так само по трасі Т0815 додаткові сили та засоби, тим самим готуючи на Оріхів наступ з трьох сторін, – наголошує аналітик.

Таким чином, наразі у напрямку Оріхова вже сконцентровано до 11 БТГр ворога, що є, по суті, третиною від усієї армії РФ у Запорізькій області. Крім того, формується резерв, який максимально може досягати 6-7 БТГр, що вже становитиме до 50% від усієї Запорізької групи російських військ.

- Це все наштовхує на думку, що командування російської армії не відмовляється від планів наступати на Оріхів, формуючи ударну групу, яка разюче відрізняється від того, що було застосовано під Вугледаром, – підсумовує Коваленко.

Водночас, його колега та співкоординатор "Інформаційного спротиву" Костянтин Машовець зазначає, що у теорії, концентруючи сили на даному напрямку, російське командування може виношувати плани просування до Дніпра по лівому березі річки без взяття власне Запоріжжя – шляхом його блокування зі східного напрямку та завдання удару основними силами в обхід міста.

Последние новости