Військові РФ втратили приорітетність здобувати нові території Запорізької області

Військові РФ втратили приорітетність здобувати нові території Запорізької області. || Фото: reuters.com

Російські загарбники продовжують утримувати зайняті рубежі та будувати укріплення в тилових районах окупованої Запорізької області.

Мер тимчасово окуопваного Мелітополя Іван Федоров повідомив, що російські війська збільшили чисельність сил ПВК "Вагнера", мобілізованих і батальйонів осетинського і дагестанського персоналу в невизначених районах Запорізької області. Про це повідомляє у своєму зведенні Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Раніше ISW повідомляв про формування російських добровольчих батальйонів у регіонах Росії, зокрема в Північній Осетії та Дагестані.

Аналітики зазначають, що транспортування до Запорізької області таких іррегулярних сил (будь-яких нестандартних військових підрозділів, які не належить до національних збройних сил країни), які, ймовірно, виснажені боями, погано навчені або й те й інше, свідчить про те, що російське військове керівництво втратило пріоритетність отримання нових територіальних здобутків у Запорізькій області.

В Інституті вивчення війни також додали геолокаційні знімки, датовані 21 січня та 20 лютого, які показують, що війська РФ продовжують рити окопи на південь від Армянська на півночі окупованого Криму.

Последние новости