Запорізький митрополит Лука вважає, що УПЦ МП несправедливо оголосили ворогом

Запорізький митрополит Лука вважає, що УПЦ МП несправедливо оголосили ворогом. || Фото: religionpravda.com.ua

Митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука (Андрій Коваленко) після введення проти нього персональних санкції РНБО провів черговий прямий ефір, де заявив про гоніння на УПЦ та святкування Різдва у дві дати – 25 грудня та 7 січня.

За словами Луки, церкву УПЦ МП оголошено держави і робить все, щоб знищити церкву, яка, як наголосив Коваленко, несе слово істини та говорить про Бога, а люди хочуть жити без Бога.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Як можна стати під кермом влади за рахунок, якою ти набиваєш собі кишені і не будеш лжесвідчити. Ось ти обіцяєш своїм виборцям одне, а робиш інше. А совість мучить. Ось уявіть собі розпечену праску, яку поставили на руку. Хіба ви будете це або приберете і розіб'єте її в брязкіт?! Тож і церква заважає. Подивіться на двадцяте століття і Радянський Союз – ті самі методи. Говорять про декомунізацію, а чинять так само. Їхні методи барикади і до чого вони призводять, ми знаємо. А наш метод – покаяння, – розповів Лука.

Також священнослужитель сказав, що не погоджується з ідеєю відходу від церковних традицій у дати святкування Різдва.

- Придумують так, щоби не святкувати з іншою державою. Тож Новий Рік давайте скасуємо, давайте святкуватимемо його тепер 32 грудня. Приймемо такий закон, щоб лише, не як у всіх. Є традиція церкви, і вона так живе. Хіба є потреба змінювати цю традицію? Олів'є перемогло вінегрет – ось у чому біда. Ось це все оновлення… Але що тоді залишиться від церкви, – пожалівся Лука.

Нагадаємо, що РНБО заборонила Луці користуватися активами, виводити капітали за кордон, обмежила для нього торговельні та інші операції пов’язані з майном, а також, позбавила державних нагород. Обмеження введені терміном на п’ять років.

Последние новости