У Запоріжжі влаштували свято для дітей ВПО та подарували їм подарунки (фоторепортаж)

У Запоріжжі влаштували свято для дітей ВПО та подарували їм подарунки (фоторепортаж) - фото: Vgorode.ua

У Запоріжжі організували свято на честь Дня Святого Миколая для дітей, яким довелося залишити рідні будинки через війну. Участь була абсолютно безкоштовною.

Організатором стала ГО "Beluga UA" – офіційний партнер всесвітньої організації World Central Kitchen, яка опікується питанням харчування людей після стихійних лих. З початку повномасштабної війни в Україні волонтери активно допомагали постраждалим із продуктами, харчуванням. На честь Дня Святого Миколая вони вирішили влаштувати свято для дітей.

На захід у кафе "Білуга" запрошували дітей віком від 4 до 11 років. Батьки мали заповнити анкету онлайн (її розміщували в соцмережі), а потім організатори дзвонили і запрошували сім'ї на конкретний час. Охочих було так багато, що влаштували за день цілих три свята, щоб поділити діток на групи та кожному приділити час. Усього взяли участь у заході близько 600 дітей.

Свято відвідав і кореспондент Vgorode. Атмосфера була, справді, дуже весела та активна. Малята танцювали, звали Святого Миколая, брали участь у конкурсах та майстер-класах, перевдягалися у рятувальників, співали "Червону калину" та переможну пісню гурту Kalush Orchestra.

На святі була представлена виставка картин відомої на всю країну – Космо Макса – особливої дитини, яка у свої 11 років активно допомагає ЗСУ. Його навіть нагородив президент України. Як розповів на заході організатор Олександр Білюга, навчити дітей малювати космічні картини – це була ідея Макса. Її втілили у життя.

Зазначимо, що захід для учасників був безкоштовним, але потрібно було принести іграшку, малюнок чи виріб. За це малечі давали призи – іграшки, пазли, пряники. Також наприкінці заходу кожна дитина отримала cолодощі, розмальовки та інші презенти від організаторів.

Последние новости