Окупанти спричинили екологічну катастрофу на Молочному лимані у Запорізькій області

Окупанти спричинили екологічну катастрофу на Молочному лимані у Запорізькій області - || фото: facebook.com/profile.php?id=100001090488489

У Запорізькій області на Молочному лимані через дії російських окупантів продовжує страждати живність.

Про це повідомив директор Приазовського національного природного парка Дмитро Воловик.

За його словами, Молочний лиман – це своєрідний "дитячий садочок" Азовського моря, який є ареалом життя для багатьох видів, у тому числі рідкісних. Зараз російські окупанти перетворили його на полігон.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дмитро Воловик розповів, що зараз на берег лиману тонами викидує контуженого червонокнижного морського рака, крабів, бичків та креветку. Він впевнений, що це "працюватиме в обидва боки".

- Незабаром кормова база лиману буде збагачена смаженими орками. Природа має взяти своє, – зазначив директор природного парка.

Молочний лиман у Запорізькій області - || фото: facebook.com/profile.php?id=100001090488489

Нагадаємо, що внаслідок воєнних дій у Чорному морі вже загинуло близько 50 тисяч дельфінів. За попередніми даними причиною масової загибелі дельфінів є використання сонарів кораблями чорноморського флоту РФ. Ці пристрої пошкоджують внутрішні органи дельфінів, через що вони гинуть. Так, сонари повністю знищують внутрішнє вухо дельфінів та китоподібних. Після цього дельфін втрачає можливість орієнтуватися у просторі.

Последние новости