Льотчик із Запоріжжя врятував цілий склад літаків ціною власного життя

Льотчик із Запоріжжя врятував цілий склад літаків ціною власного життя. || Фото: uk.wikipedia.org

Першого дня повномасштабного вторгнення 25-річний старший лейтенант В'ячеслав Радіонов із Запоріжжя врятував цілий склад літаків у Київській області ціною власного життя.

24 лютого у перші хвилини повномасштабного вторгнення запорізький льотчик В'ячеслав вступив у бій над Васильковим із трьома російськими літаками, чим дав час врятуватися іншим пілотам. Президент України Володимир Зеленський нагородив військового посмертно званням Героя України, пише "Моя Київщина".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Старший лейтенант В'ячеслав Радіонов народився у Запоріжжі, закінчив Запорізький обласний ліцей-інтернат "Захисник" та Харківський національний університет ЗС імені Івана Кожедуба. В'ячеслав служив у 40-й бригаді тактичної авіації у Василькові на Київщині.

На світанку 24 лютого за його аеродромом російські війська завдали ракетного удару. Завдяки діям льотчика весь склад літаків бригади піднявся в повітря, і це врятувало його від знищення, оскільки окупанти бомбили аеропорт. Він один із тих, кого називали "примарою Києва".

Бригада В'ячеслава Радіонова захищала небо над Києвом та областю та збила не менше 6-ти російських літаків. На жаль, старший лейтенант Радіонов загинув. За свій подвиг та мужність В'ячеслава посмертно нагородили званням Героя України. Зірку у День Незалежності Президент Володимир Зеленський вручив матері пілота.

Последние новости