Що означає білий хрест, який малюють на військовій техніці та постять чиновники

Що означає білий хрест, який малюють на військовій техніці та постять чиновники || - фото: tsn.ua

Після добрих новин про успішний контрнаступ ЗСУ в Харківській області багато чиновників почали публікувати білий хрест у себе в соцмережах. Також хрести помітили на військових машинах. Стало відомо, що це означає.

Як з'ясувалося, справа у історії. Єдиною бойовою відзнакою армії УНР був – "Залізний хрест" за зимовий похід та бої. Його вручали учасникам Першого зимового походу – рейду тилами більшовиків та білих у 1919-1920 роках. Нагороджених називали "Лицарями Ордену Залізного Хреста".

- "Зимовий похід" у нашій пам'яті. Осінній похід – справа справжніх героїв. Пам'ятаємо нашу історію, пам'ятаємо героїв Армії УНР, "Лицарів Ордену Залізного Хреста". Пам'ятаємо перший зимовий похід по тилам "білих" і "червоних". Нашу історію не стерти. Ми переможемо всіх ворогів. "Хрестоносці", – написав голова ВП Андрій Єрмак у себе в Телеграм-каналі після публікації хреста.

Крім того, рівнокінцевий хрест здавна вважається "знаменням перемоги". А ще – знаменням козацтва, українського лицарства та війська. Раніше він зображувався на печатках, козацьких прапорах і гербах козацьких полків. Наразі козацький хрест є емблемою Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Последние новости