У Запоріжжі підприємства-забруднювачі заплатили 200 мільйонів екологів

У Запоріжжі підприємства-забруднювачі заплатили 200 мільйонів еконалогу. || Фото: facebook.com/alexey.tolmachov

З січня до червня запорізькі підприємства, установи та підприємці Запорізького регіону заплатили до бюджету понад 200 мільйонів гривень екологічного податку.

Як повідомили у ГУ податкової служби України у Запорізькій області, за перше півріччя підприємства Запорізької області перерахували до бюджету всіх рівнів 201 мільйон гривень еконалогу, що на 35% менше, ніж було у довоєнні часи.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Суб'єкти господарювання сплачують екологічний податок за обсяги та види забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, скидаються безпосередньо у водні об'єкти, за розміщення відходів, а також за радіоактивні відходи, що утворюються внаслідок діяльності або тимчасово зберігаються їх виробниками. встановлено особливими умовами ліцензії термін та обсяги електричної енергії, виробленої експлуатуючими організаціями ядерних установок (атомних електростанцій), – заявили у податковій службі.

Ставки платежу залежить від виду забруднюючих речовин.

Ставки платежу залежать від виду загрязнюючих речовин.

Загалом у регіоні екологічний податок за викиди забруднюючих речовин у довкілля сплачують 3481 підприємства. Вони здійснюють викиди шкідливі речовини в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, а також розміщують, утворюють або зберігають радіоактивні відходи.

Последние новости