У Запорізькій області змінили правила проїзду лінії розмежування

Як виїхати із тимчасово окупованих територій Запорізької області. || Фото: afp.com

На Запоріжжі ввели нові правила переміщення на тимчасово окуповані території та виїзду з них.

Як повідомили у прес-службі Запорізької ОВА, 2 червня запроваджується новий порядок перетину лінії розмежування.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Рух цивільних, автотранспорту та вантажів відбувається у складі гуманітарних колон через блокпости біля Кам'янського. Колони формуються щодня з 09:00 до 16:00 на парковці біля авторинку у Запоріжжі (вулиця Оріхівське шосе, 36). У разі потреби на блокпостах можуть провести огляд речей, автомобілів та багажу.

При виїзді з тимчасово окупованих територій при собі необхідно мати документи, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України. У разі відсутності таких документів або за наявності інформації про причетність особи до скоєння правопорушень вона буде доставлена до поліції.

Для в’їзду на тимчасово окуповані території необхідно мати документи, які посвідчують особу і громадянство України, а також сформульовані причини перетину лінії розмежування, та за наявності реєстрації місця проживання чи права власності на житло чи земельну ділянку на тимчасово непідконтрольних територіях. 

Отримання заявки на тимчасово окуповані території:

1. Роздрукувати та заповнити Заявку встановленої форми або заповнити власноруч заявку на аркуші форматом А4 відповідно до пунктів визначених у вищезгаданій заявці (зразок Заявки розміщено на офіційних сайтах Запорізької обласної військової адміністрації у розділі "Інше", Запорізької міської ради у розділі "Корисне").

2. Надіслати заповнену Google Форму або надіслати фотографію Заявки на електронні адреси або за допомогою однієї з безкоштовних програм (месенджерів) для обміну повідомленнями: WhatsApp, Telegram, Viber.

- для мешканців Бердянського району:

096-04-08-912 (WhatsApp, Telegram)

evakobrda@ukr.net

- для мешканців Василівського району:

098-33-02-519 (WhatsApp, Telegram, Viber)

vasl_ns@i.ua

- для мешканців Запорізького району:

066-99-39-725 (Telegram, Viber)

super_alex816@ukr.net

- для мешканців Мелітопольського району:

095-142-00-46 (WhatsApp, Telegram)

evakuazia@gmail.com

- для мешканців Пологівського району:

067-61-24-503 (WhatsApp, Telegram, Viber)

pologevacuation@gmail.com

- для мешканців Маріуполя:

067-345-15-55 (WhatsApp, Telegram)

050-345-15-55 (WhatsApp, Telegram)

- для мешканців інших областей, а також людей, які не мають можливості оформити заявку в електронному вигляді, на парковці обладнано робоче місце працівника щодо прийому таких заявок.

Отримати підтвердження про включення на вибрану (або іншу) дату до списків відповідного району та номер у списку. При собі необхідно мати другий примірник роздрукованої заяви.

Відповідно до нововведення, необхідно роздрукувати та заповнити заяву встановленої форми або написати її від руки на аркуші А4. Надіслати заяву або її фотографію на вказаний вище номер через будь-які з вищезгаданих соцмереж.

Зразок заяви:

Последние новости