Подробиці ракетних ударів по Запоріжжю вранці 25 травня (фото, відео)

Наслідки ракетних ударів у Запоріжжі вранці 25 травня. || Фото: facebook.com/vdv.aref.evp

Сьогодні вранці, 25 травня, російські військові запустили по Запоріжжю чотири крилаті ракети, одну з яких збило ППО.

За словами спікера Запорізької ОВА, полковника ЗСУ Івана Ареф'єва, російські війська запустили чотири крилаті ракети о 05:13. Наразі на місцях працюють рятувальники, поліцейські та комунальники.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відомо, що ракети потрапили по цивільних об'єктах у Шевченківському районі та торговому центрі в Олександрівському районі.

За офіційними фотографіями з "прильотів" видно, що одна з ракет потрапила до будівлі "Моторбанку" та приватного сектору в Шевченківському районі.

Як повідомили в прес-службі ЗОВА, внаслідок ракетних ударів по місту в приватному секторі пошкоджено 62 будинки. Відомо про одну загиблу жінку, яка на момент ракетної атаки була на вулиці Моторобудівників, де знаходиться банк.

- Ідіоти демілітаризували мені ресторан "Дах світу", кав'ярню Black Honey та магазин Yabloki! Ми в будь-якому разі переможемо і відсвяткуємо в оновленому "Дахі світу", - повідомив ресторатор і бізнесмен Артур Гатанок, який опублікував відео "прильоту" ТРЦ "Аврора".

На кадрах із камер відеоспостереження видно, як за лічені секунди стався потужний вибух на четвертому поверсі ТРЦ.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Artur Gatunok (@artur_gatunok)

За попередніми даними, у ТРЦ через ракетний удар виникла пожежа, було знищено четвертий поверх і частково третій. Багато торгових точок на проспекті Соборному, які знаходилися біля торгово-розважального комплексу, постраждали через ударну хвилю. У салонах краси та магазинах повилітали вікна та пошкодилися двері та захисні ролети.

У мешканців багатоповерхівок по сусідству від "Аврори" також вилетіли шибки у вікнах та на балконах, у деяких вилетіли й віконні рами.

Водночас, у Міноборони Росії запевняють, що ліквідували цехи "Мотор Січі", які нібито випускали комплектуючі для військової авіації.

- Високоточними ракетами великої дальності повітряного та морського базування у місті Запоріжжі знищено виробничі цехи заводу "Мотор Січ", які випускали авіаційні двигуни для бойової авіації повітряних сил України, у тому числі безпілотних літальних апаратів, - заявили в Міноборони РФ.

Последние новости