У Запоріжжі зупинили навчальний процес на невизначений термін

У Запоріжжі не поновлюватимуть освітній процес з 14 березня. || Фото: unsplash.com

У навчальних закладах Запоріжжя через воєнний стан з 24 лютого були вимушені канікули, але через два тижні було ухвалено рішення, що навчання з 14 березня відновлюватися не буде у зв'язку із ситуацією в країні.

За словами виконувачів обов'язків мера, секретар міської ради Анатолій Куртєв, військові та жителі нашої країни продовжують стримувати наступальну операцію ворожих військ у напрямку Запоріжжя. Істотних змін у становищі наших військ та військ противника не сталося. Місто працює та готується до оборони.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

- Відразу хочу повідомити, що з 14 березня, під час дії воєнного стану, ми тимчасово зупиняємо у Запоріжжі освітній процес, – заявив Куртев.

У Міністерстві освіти і науки повідомили, що ЗНО для вступників у 2022 році не буде. Жодних іспитів в університетах не буде. Буде створено як ЗНО, але без участі дитини. Все буде прозорим, тому що комп'ютер не бере участі в будь-яких корупційних схемах.

Варто зазначити, що після вторгнення Росії в Україну дітей відправили на вимушені двотижневі канікули. Вони вже скінчилися.

Як розповідав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, розглядалося два варіанти того, як продовжуватиметься навчання. Йдеться про те, щоб тимчасово призупинити освітній процес там, де території страждають від агресії росії. Інший варіант полягає в тому, щоб організувати навчання дистанційно або за змішаною формою.

Последние новости