Семеро запорізьких будівель внесено до Держреєстру нерухомих пам'яток України

Семеро запорізьких будівель внесено до Держреєстру нерухомих пам'яток України. || Фото: fb відділ охорони культурної спадщини Запорізької міськради

Наказом Міністерства культури та інформаційної політики України сім запорізьких об'єктів внесено до Державного реєстру нерухомих пам'яток України як пам'ятки архітектури місцевого значення. Про це повідомили у прес-службі відділу охорони культурної спадщини Запорізької міськради.

Так, для того, щоб сім запорізьких будівель увійшли до Держреєстру нерухомих пам'яток країни, всю необхідну облікову документацію направили на розгляд Експертної комісії з питань обліку об'єктів культурної спадщини при Міністерстві культури ще в листопаді 2021 року. І лише у лютому 2022 року їх внесли до Держреєстру.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

У списку сім об'єктів, серед яких будівлі Старого Олександрівська та менонітської колонії Розенталь:

Варто зазначити, що з наданням правового статусу на пам'ятниках культурної спадщини можливе проведення консервації, реставрації, реабілітації, музеєфікації та ремонту. Усі зазначені дії мають здійснюватись відповідно до вимог Закону України "Про охорону культурної спадщини" та інших нормативно-правових актів у сфері охорони пам'яток.

Последние новости