Олена Шуляк розповіла, які кроки робить держава для повернення українців

Олена Шуляк розповіла, які кроки робить держава для повернення українців - фото

План Перемоги від Президента України Володимира Зеленського має створити в Україні реальну й довготривалу безпеку, що дасть змогу повернути додому мільйони українців.

Про це повідомила народна депутатка, очільниця партії "Слуга Народу" Олена Шуляк.

Вона пояснила, що від лютого 2024 року за межі нашої держави виїхало майже 7,5 млн українців і тільки 64% біженців планують повернутися в Україну. За кордон виїжджає найбільш працездатна частина населення, так би мовити, драйвер економіки, тому повернення українців додому – глобальний виклик для держави.

Очільниця партії "Слуга Народу" Олена Шуляк вважає, що безпека є вирішальним фактором для повернення.

"Зараз уся владна команда – Президент України Володимир Зеленський, його Офіс, уряд і парламент, зокрема й наші депутати від партії "Слуга Народу", – кожний на своєму рівні працюють над тим, щоб примусити Росію завершити війну та встановити в Україні справедливий, довготривалий і реальний мир. Мир на наших умовах. І для цього вже розроблений План Перемоги, який містить чіткі, конкретні кроки та поєднує в собі силу зброї та силу дипломатії", – зазначає Олена Шуляк.

За її словами, не менш важливими факторами для повернення українців з-за кордону є наявність житла, освіти, можливість працевлаштування або відкриття власного бізнесу та зрозумілі механізми функціонування державних інституцій – чітка, прозора судова система, захист права власності тощо.

"Наші громадяни мають розуміти свої перспективи в Україні. Чи зможуть вони вільно працювати та самореалізовуватися, чи є тут непохитне право власності, чи є тут прозора судова система, чи ведеться тут боротьба з корупцією, чи очікують тут кожну інвестицію та чи готові її супроводжувати. Але не можна забувати і про такий важливий фактор як наявність житла, можливість працевлаштуватися", – наголосила Олена Шуляк.

Керівниця "Слуги Народу" зазначає, що вже зараз влада робить системні кроки для вирішення цього питання. Зокрема Президент України Володимир Зеленський анонсував, що буде створене окреме міністерство,  яке працюватиме як з політичним керівництвом країн-партнерів, які прийняли українських біженців, так і з українською громадою, українською діаспорою, українськими культурними центрами, організаціями.

Голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк наголошує, зараз влада робить все, аби в самій Україні створити такі умови, щоб українці хотіли повертатися додому. 

За її словами, для створення нових робочих місць, уряд запроваджує дієві програми підтримки бізнесу.  Щодо питання освіти – діти за кордоном мають можливість не тільки очно навчатися в країні перебування, а й дистанційно за скороченою освітньою програмою вчити українознавчі предмети, не втрачаючи зв'язок зі своєю країною.

Очільниця партії "Слуга Народу" Олена Шуляк впевнена, щоб вирішити питання житла, Україні надважливо продовжувати програму "єВідновлення", робити більш доступною іпотечну програму "єОселя" і створити ефективну житлову політику. 

Последние новости