У Запоріжжі готуються до колосальних проблем з опаленням

У Запоріжжі готуються до колосальних проблем із опаленням || - фото: freepik.com

Восени та взимку у Запорізькій області можуть бути серйозні проблеми з опалювальним сезоном. Вже створили штаб із його підготовки.

Як повідомив глава ЗОВА Олександр Старух в інтерв'ю "НВ", проблеми можуть бути колосальними, враховуючи, в якій точці газорозподільної мережі України знаходиться наша область. Але більшу частину цих проблем уже бачать і готуються до них, бо зроблено аналіз ситуації 2014-2015 років на Донбасі.

– Зима буде важка для всіх, вона обов'язково прийде, але нам до того часу не про зиму треба думати. Головне – зібратися з силами та все звільнити. Це головне, бо якщо не звільнимо, то буде набагато важче, – сказав Старух.

Нагадаємо, раніше також Володимир Зеленський попередив, що через війну це буде найважча зима за всі роки незалежності. Поки в країні війна, Україні не продаватиме газ і вугілля за кордон, а все здобуте спрямовуватиме на внутрішні потреби. При цьому країна нарощуватиме можливості експорту електрики, щоб збільшувати валютний виторг і надавати прямий вплив на стабілізацію енергетичної ситуації в країнах-сусідах, які скорочують споживання російських енергоресурсів. Також Зеленський доручив уряду зробити все, щоб наступного опалювального сезону тарифи на газ та електрику не змінилися. За це відповідатиме місцева влада.

Последние новости