Помер водолаз Запорізької АЕС, якого жорстоко побили окупанти

Помер водолаз Запорізької АЕС, якого жорстоко побили окупанти

Помер водолаз Запорізької АЕС, якого жорстоко побили окупанти - фото: pixabay.com

Події
04 липня 2022 09:24

Помер досвідчений водолаз гідроцеху Запорожкою АЕС Андрій Гончарук, якого окупанти напередодні жорстоко били та катували.

Про смерть працівника станції повідомили в Енергоатомі. Там розповіли, що чоловік поплатився життям за те, що відмовився вигадувати окупантам причину необхідності осушувати басейни, що охолоджують. За це вони його били та катували.

29 червня у стані коми з численними тілесними ушкодженнями його доправили до лікарні Енергодару. На жаль, травми були несумісні із життям. 3 липня він помер, так і не прийшовши до тями.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, раніше ми писали, що окупанти готують серйозну провокацію на Запорізькій АЕС. Вони мають намір звинуватити українських атомників у зберіганні зброї на території станції. Окупанти вже затримали кількох працівників і під тортурами змушують їх сказати, що нібито ще в березні в бетонні чаші басейнів, що охолоджують, на ЗАЕС вони скинули якусь зброю: вибухівку або снаряди. Таким чином російські військові хочуть знайти привід, щоб осушити басейни, що охолоджують, а також зупинити насоси, які подають воду на системи безпеки енергоблоків.

В Енергоатомі повідомляли, що якщо це станеться, то системи безпеки найбільшої в Європі атомної станції залишаться без охолодження, а це є серйозним порушенням і може загрожувати ядерній безпеці. До того ж такі роботи недоцільно проводити в теплу пору року через ризик перегріву та відмову обладнання.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах