Яка ймовірність вторгнення Білорусі в Україну та яких областей це може торкнутися

Яка ймовірність вторгнення Білорусі в Україну та яких областей це може зачепити -

Яка ймовірність вторгнення Білорусі в Україну та яких областей це може зачепити - фото: twitter.com/MOD_BY

Події
22 червня 2022 12:07

В Україні знову загострилися переживання щодо вторгнення Білорусі. Ситуацію прокоментував радник Міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Як повідомив Денисенко під час національного телемарафону, біля українського кордону зараз чотири тисячі військ Білорусі. Цього замало, щоб організувати прорив. Тому поки що не доводиться говорити, що Україна стоїть на порозі масштабного наступу Білорусі. Проте ЗСУ все одно змушені тримати там чималі частини та угруповання, щоб уникнути навіть теоретично цієї можливості.

При цьому радник міністра внутрішніх справ також нагадав, що сьогодні має відбутися зустріч Путіна та Лукашенка. Вадим Денисенко вважає, що президент РФ знову намагатиметься схилити Білорусь до наступу на Україну.

Військовий експерт Вадим Жданов в ефірі "Каналу 24" повідомив, що основна загроза з боку Білорусі буде після 8 липня. До цього часу триватиме мобілізація та формування підрозділів. Потім має бути вручення техніки і потім вони будуть теоретично готові до бойового зіткнення, але без проходження навчань. Якщо Білорусь піде за класичною схемою і місяць-два навчатиме солдатів, то на кінець вересня-початок жовтня вони будуть готові.

За словами Жданова, під загрозою з боку Білорусі можуть бути чотири області – Волинська, Рівненська, Тернопільська та Львівська області. Головна мета – перерізання шляхів постачання західної зброї.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах