Карта бойових дій в Україні за 25 січня

Карта бойових дій в Україні за 25 січня

Карта бойових дій в Україні за 25 січня фото: https://t.me/landforcesofukraine

Події
25 сiчня 2023 07:25
Автор: Юлия Булыга

Сьогодні, 25 січня, в Україні розпочалася 336-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Допомога ЗСУ танками німецького виробництва допоможе Україні вести механізовані бойові дії. Це дасть змогу завдати поразки російській окупаційній армії та звільнити українську територію.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 25 січня.

Мапа бойових дій в Україні 25 січняМапа бойових дій в Україні 25 січня фото: understandingwar.org

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, Україні необхідно 300 основних бойових танків, щоб здійснити контрнаступ.

Експерти зазначають, що через дефіцит необхідної бронетехніки Україна не змогла скористатися складним становищем російських окупантів у Бахмуті. Тому подальші великомасштабні контрнаступальні операції залежить від темпів надання систем озброєнь і предметів постачання.

Російські сили продовжували обмежені контратаки вздовж лінії Сватово-Кремінна, а ЗСУ продовжували контрнаступальні операції в районі Кремінної. Український Генштаб повідомив, що загарбники продовжують перекидати велику кількість мобілізованих військовослужбовців на передову у Луганській області.

Мапа бойових дій в Україні 25 січняМапа бойових дій в Україні 25 січня фото: understandingwar.org

24 січня російські війська продовжили наступальні операції у районі Бахмута. Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили атаки окупантів у районі самого Бахмута; в районі Білогорівки, Роздолівки, Села та Червоної Гори та біля Кліщівки.

Кадри з геолокацією, опубліковані 23 січня, напевно, вказують на те, що російські війська просунулися на захід від Підгородного.

Окрім цього загарбники продовжили наступ у районі Авдіївка-Донецьк. ЗСУ відбили атаки російських військ у районі Новобахмутівки (14 км на північний схід від Авдіївки) та за 32 км на південний захід від Авдіївки в районі Красногорівки, Водяного та Мар'їнки.

Мапа бойових дій в Україні 25 січняМапа бойових дій в Україні 25 січня фото: understandingwar.org

Геолокаційні кадри, опубліковані 17 та 23 січня, показують, що російські війська, ймовірно, вийшли на околиці Водяного.

За даними ISW, російські сили, ймовірно, продовжували завдавати обмежених та локальних наземних ударів у Запорізькій області. Російські джерела стверджували, що загарбники продовжували наступальні операції повільними темпами. Поки немає ясності щодо нових територіальних завоювань армії РФ після наступу на Малу Токмачку, Новоданилівку та лінію Новоандріївка — Новоданилівка.

Мапа бойових дій в Україні 25 січняМапа бойових дій в Україні 25 січня фото: understandingwar.org

Ще одне джерело стверджувало, що російські війська зайняли позиції на лінії Малинівка — Червоне на південний схід від Гуляйполя.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах