Скільки в України працюватиме мобільний зв'язок у разі блекауту

Скільки в України працюватиме мобільний зв'язок у разі блекауту

Скільки в України працюватиме мобільний зв'язок у разі блекауту фото: gsminfo.com.ua

Події
08 грудня 2022 10:13
Автор: Юлия Булыга

Україна пережила вже вісім масованих ракетних атак з боку армії РФ. Головними цілями окупантів були та залишаються об’єкти критичної інфраструктури. Їхнє пошкодження призводить до проблем з електроенергією, опаленням, водопостачанням та зв’язком.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode писав, що остання атака відбулася 5 грудня. Під час трьох хвиль армія РФ випустила понад 70 ракет. Більшість з них українська ППО збила, проте декілька ракет влучили у об’єкти критичної інфраструктури.

Після ударів енергетики повернулися до застосування аварійних графіків відключення світла.

Голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь розповів під час телемарафону, що якщо російські окупанти знов завдадуть масованих ракетних атак, які приведуть до повного блекауту, національний телемарафон та 5 радіокомпаній матимуть можливість працювати ще не менше три доби. Мобільні оператори також повинні забезпечити можливість надавати зв'язок протягом трьох діб.

Наразі оператори працюють над створенням резерву, який дозволить забезпечувати зв'язок у разі критичних перебоїв із електропостачанням. Зараз працюють 82% базових станцій. Після масованого ракетного удару в Україні не працювало близько 45%.

Насправді, деякі українці вже відчувають проблеми зі зв'язком.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах