Карта бойових дій в Україні 8 грудня

Карта бойових дій в Україні 8 грудня

Карта бойових дій в Україні 8 грудня фото: AP Photo / Evgeniy Maloletka

Події
08 грудня 2022 07:16
Автор: Юлия Булыга

Сьогодні, 8 грудня, розпочалася 288-та доба повномасштабної війни в Україні. Володимир Путін готує Росію до тривалої імперіалістичної війни, модифікуючи техніку з урахуванням погодних змін.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 8 грудня.

Мапа бойових дій в Україні 8 грудняМапа бойових дій в Україні 8 грудня Фото: www.understandingwar.org

ISW аналізує останній виступ Володимира Путіна на засіданні Ради з прав людини 7 грудня. У ньому президент Росії заявив, що "спеціальна військова операція" - це "тривалий процес", і його результатом має стати придбання нових територій.

"Путін провів вигідні паралелі між собою та російським царем Петром I, зазначивши, що тепер Росія контролює Азовське море, за яке також воював Петро Великий", - кажуть американські експерти.

На їхню думку, згадка про російську імперську історію відкрито позиціонує нинішні цілі Путіна в Україні як явно імперіалістичні і все ще максималістські. Президент РФ готує внутрішню російську аудиторію до довгої тяжкої війни в Україні, яка потрібна для захоплення нових територій.

Крім того, американські експерти звертають увагу на перше за останні три тижні застосування в Україні дронів іранського виробництва. Українські військові заявили, що армія РФ знову використала їх у ніч проти 7 грудня для ударів по кількох містах, зокрема Дніпру, Київській області, Полтавській, Житомирській та Запорізькій областях.

"Російські сили, ймовірно, модифікували дрони для застосування в умовах холоднішої погоди і, швидше за все, найближчими тижнями все частіше їх використовуватимуть для ударів по українській критичній інфраструктурі", - пишуть у зв'язку з цим експерти ISW.

На фронті російські сили, ймовірно, збільшують темп своїх контратак на сході Харкова та заході Луганської області. Основними гарячими точками на карті бойових дій залишаються Сватове та Кремінна.

Мапа бойових дій в Україні 8 грудняМапа бойових дій в Україні 8 грудня Фото: www.understandingwar.org

Також окупанти продовжували наступальні дії на напрямках Бахмут та Авдіївка-Донецьк. Напад на Білу Гору припускає, що російські сили, можливо, перетнули канал Сіверський Донець-Донбас у Курдюмівці та просуваються на захід.

Мапа бойових дій в Україні 8 грудняМапа бойових дій в Україні 8 грудня Фото: www.understandingwar.org

7 грудня російські війська продовжили наступальні дії у районі Авдіївка-Донецьк. За повідомленням Генштабу України, окупанти атакували на північний схід від Авдіївки у напрямку Новобахмутівки (13 км на північний схід від Авдіївки) та на південно-західній околиці Донецька в районі Мар'їнки та Новомихайлівки.

Крім цього, загарбники продовжували оборонні дії та переорієнтацію своїх сил на сході Херсонської області.

Мапа бойових дій в Україні 8 грудняМапа бойових дій в Україні 8 грудня Фото: www.understandingwar.org

Окрім цього російська окупаційна влада, ймовірно, перетворює Маріуполь Донецької області на тилову військову та тилову базу для російських військ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах