У Запоріжжі викрили масштабний кол-центр центр: частині шахраїв вручили повістки

У Запоріжжі викрили масштабний кол-центр центр: частині шахраїв вручили повістки.

У Запоріжжі викрили масштабний кол-центр центр: частині шахраїв вручили повістки. Фото: zp.npu.gov.ua

Події
01 грудня 2022 10:53

29 листопада поліція Запоріжжя провела обшуки у шахрайському кол-центрі, який спеціалізувався на незаконному отриманні доступу до банківських даних українців. 

Як повідомили у Нацполіції, офіси шахраїв знаходилися у Вознесенькому і Комунарському районах міста. Штат кол-центру складав понад 70 осіб.  "Оператори" телефонували своїм жертвам, представляючись працівниками виконавчої служби або банку. У постраждалих випитували банківські дані, аби використовуючи онлайн-банкінг, перевести кошти на підконтрольні рахунки. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Вознесенівському районі поліція вилучила 32 персональних комп’ютери. На момент обшуків у приміщенні перебували 27 працівників кол-центру. У Комунарському районі вилучили 94 системних блоки, 14 ноутбуків і 11 телефонів. На робочому місці заскочили 45 "операторів". 

Під час проведення обшуків працівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки вручили 32 повістки. 

У Запоріжжі викрили масштабний кол-центр центр: частині шахраїв вручили повістки.У Запоріжжі викрили масштабний кол-центр центр: частині шахраїв вручили повістки. Фото: zp.npu.gov.ua

Штат кол-центру складав понад 70 осіб.Штат кол-центру складав понад 70 осіб. Фото: zp.npu.gov.ua

32 "свівробітникам" кол-центру вручили повістки.32 "свівробітникам" кол-центру вручили повістки. Фото: zp.npu.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах