Екс-міністра освіти України підозрюють у пособництві з окупантами у Запорізькій області

Екс-міністра освіти України Табачника підозрюють у пособництві з окупантами у Запорізькій області.

Екс-міністра освіти України Табачника підозрюють у пособництві з окупантами у Запорізькій області. Фото: mon.gov.ua

Події
23 листопада 2022 11:08

У держзраді підозрюється екс-міністр освіти Дмитро Табачник. Він допомагав окупантам та колаборантам у Запорізькій та Херсонській областях.

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора України, екс-міністра освіти підозрюється у пособництві окупантам. Зокрема, він допомагав їм налагодити зв'язок із колаборантами на окупованих.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, 1 травня Дмитро Табачник сконтактував колаборантів тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей.

Він допоміг зв'язатися Євгену Балицькому та Володимиру Сальдо з Міністром охорони здоров'я Росії для організації процесів охорони в окупованих населених пунктах.

Пізніше Табачник листувався із Сальдо, щоб організувати йому зустріч із "міністром МНС Криму", щоб вирішити питання зі створенням своєї рятувальної служби та інших органів окупаційної влади.

Так, слідчий Управління СБУ у Вінницькій області оголосив Табачнику про підозру у державній зраді. Максимальне покарання за такий злочин – довічне ув'язнення. 

Нагадаємо, Табачник був міністром освіти і науки України за часів президентства Віктора Януковича. Міністр втік з України 2014 року. Того ж року оточення Януковича включно з Табачником потрапили під санкції ЄС.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах