Перехід на зимовий час 2022: коли в Україні треба переводити стрілки годинника

Перехід на зимовий час 2022: коли в Україні треба переводити стрілки годинника

Перехід на зимовий час 2022: коли в Україні треба переводити стрілки годинника - фото: freepik.com

Події
29 жовтня 2022 17:26

В Україні кожен рік восени переходять з літнього часу на зимовий. Відповідно стрілки годинника переводять на годину назад. Стало відомо, коли це треба зробити у 2022 році.  

Про зміну сезонного часу в Україні йдеться в постанові Кабміну №509 від 13 травня 1996 р. "Про порядок обчислення часу на території України". Як зазначається у документі, перехід на зимовий час здійснюється в останню неділю жовтня о четвертій ранку: стрілки годинника переводять на годину назад.  

У 2022 році Україна перейде на зимовий час у ніч із суботи на неділю, 30 жовтня, о 04:00. Стрілки годинника треба буде перевести на годину назад. Так, ніч стане довшою, а українці зможуть поспати на одну годину більше.  

Навіщо переходити на зимовий час  

Головна причина переходити кожного року на зимовий час – скоротити витрати на електроенергію. Також збільшується світловий день. 

Як впливає на здоров’я переведення стрілок годинника 

Медики давно стверджують, що такі переходи негативно впливають на здоров’я. Адже, у людей порушується режим сну, що провокує часте відчуття втоми та апатії. Також знижується працездатність, з’являється дратівливість і навіть можуть загостритися хронічні захворювання.  

Як адаптуватися до переведення годинника

Експерти радять за тиждень до переведення годинника дотримуватися свого режиму сну та лягати спати на 15 хвилин раніше. Також пити багато води.  

Не варто зловживати шкідливою їжею, кавою, чаєм та алкогольними напоями перед сном.  
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах