У Запоріжжі мешканки Дніпропетровщини виманили у пенсіонерів півмільйона гривень

У Запоріжжі мешканки Дніпропетровщини виманили у пенсіонерів півмільйона гривень

У Запоріжжі мешканки Дніпропетровщини виманили у пенсіонерів півмільйона гривень - фото: objectiv.tv

Події
22 вересня 2022 16:12

Дві мешканки Новомосковська, що в Дніпропетровській області, виманили у пенсіонерів міста Запоріжжя півмільйона гривень у різних валютах.  

Як повідомили в пресслужбі Запорізької обласної прокуратури, дві мешканки Новомосковська спеціально приїхали до Запоріжжя. Спочатку вони представлялися працівниками соціальної служби та втирались у довіру до пенсіонерів. Потім розповідали про послуги надання держдопомоги і потрапляли до їх житла.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Там "соцпрацівниці" закликали пенсіонерів негайно обміняти у банку гроші з певним номіналом, які виводяться з обігу. Так, вони дізнавалися про наявні заощадження і, допомагаючи розібратися з грошима, непомітно заміняли їх "сувенірними" купюрами. 

За цією схемою підозрювані жінки виманили у двох пенсіонерів 227 тисяч гривень та 7 тисяч доларів.

Наразі їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та повідомлено про підозру за фактами  шахрайства, вчиненого  за попередньою змовою групою осіб (частина 2 стаття 190 КК України). 

Нагадаємо, у Дніпрі викрили шахраїв, які продавали квартири померлих людей за підробленими документами. Злочинці оформлювали нерухомість на підставних або неіснуючих людей. Після цього, житло виставляли на продаж добросовісним покупцям. Таким способом вони заволоділи правом власності на три квартири померлих громадян та літньої жінки, за продаж яких отримали 3 мільйони гривень.  

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах