Росіяни знімали "обстріл десанта ЗСУ", а гатили по опорі мосту біля Енергодара

Росіяни знімали "обстріл десанта ЗСУ", а гатили по опорі мосту біля Енергодара.

Росіяни знімали "обстріл десанта ЗСУ", а гатили по опорі мосту біля Енергодара. Фото: twitter.com/ua_industrial

Події
15 вересня 2022 13:21

Міноборони РФ осоромилось черговим фейком про бойові втрати української армії. Цього разу росіяни нібито знищили баржу з десантом Сил спеціальних операцій на борту.

Так, окупанти заявили про знищення в Каховському водосховищі двох неіснуючих самохідних барж з "десантом укронацистів", на яких 280 бійців ЗСУ начебто рушили з Нікополя в бік Енергодара. На підтвердження вони навіть виклали відео удару, однак воно вяивилось неякісною постановкою.

Центр стратегічних комунікацій спростував черговий фейк окупантів. Загарбники опублікували відео "знищення морського десанту ЗСУ екіпажами вертольотів Ка-52" у районі Запорізької атомної електростанції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Насправді під вогонь російських військових потрапила опора мосту через Дніпро поблизу Енергодара Запорізької області. Цей міст весною 1943 почали будувати німецькі окупанти, а в лютому наступного року його підірвали під час відступу. Від споруди залишилися лише дві опори, одна із яких і стала "жертвою" російської армії. 

- Залишається лише визнати, що російські війська нарешті досягли відчутного успіху в справі денацифікації України: пошкодили об’єкт, збудований нацистами під час окупації. Щоправда, той, що не використовується і нікому не потрібний, – йдеться в Центрі.

Здаля силует мостової опори дійсно може нагадувати баржу, однак помилитися, маючи сучасну оптику – неможливо. Тому окупанти, обстрілюючи об'єкт, однозначно розуміли, що фабрикують черговий фейк. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах