У Запоріжжі затримали коригувальника, який здавав росіянам позиції ЗСУ

У Запоріжжі затримали коригувальника, який здавав росіянам позиції ЗСУ.

У Запоріжжі затримали коригувальника, який здавав росіянам позиції ЗСУ. Фото: zp.npu.gov.ua

Події
30 серпня 2022 16:05

У Запоріжжі СБУ викрила коригувальника, який передавав розвідувальні дані про позиції ЗСУ на півдні України.

Як повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації, у ході контрдиверсійної "зачистки" міста Запоріжжя СБУ спільно з поліцією затримала інформатора ворога, який коригував ракетні удари по території регіону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мешканець Запоріжжя збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на південному напрямку. Одержану інформацію зловмисник передавав закритим телефонним каналом своєму куратору в Росії, надаючи йому фото з позначками об’єктів на електронних картах.

Під час обшуку правоохоронці виявили мобільний телефон, який чоловік використовував для комунікації з російським координатором.

У Запоріжжі затримали коригувальника, який здавав росіянам позиції ЗСУ.У Запоріжжі затримали коригувальника, який здавав росіянам позиції ЗСУ. Фото: zp.npu.gov.ua

Зловмиснику повідомлено про підозру у поширенні інформації про розміщення Збройних сил України, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. За вказаний злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах