Окупанти анонсували масову крадіжку зерна на Запоріжжі

У Запоріжжі продавщицю кіоску оштрафували за продаж пива на ніч.

У Запоріжжі продавщицю кіоску оштрафували за продаж пива на ніч. Фото: 112.ua

Події
20 серпня 2022 17:55

Російські загарбники збираються масово вивозити зерно із тимчасово окупованої частини Запорізької області.

За словами окупаційного "губернатора" Запорізької області Євгена Балицького, зараз із окупованих територій Запорізької області щодня "експортується" до семи тисяч тонн зерна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Орієнтовно, до 5 тисяч тонн ми вантажимо за добу лише залізницею. Орієнтовно автотранспортом вивозиться 1,5-2 тисячі тонн на добу, - сказав Балицький.

Він також додав, що незабаром "експорт" буде збільшений, якщо "в повному обсязі запрацює" порт у Бердянську на Азовському морі.

- От-ось вирішиться питання, і ми почнемо також суховантажами вантажити на Туреччину. Фермери зможуть продати своє зерно до Туреччини, Саудівської Аравії, Близького Сходу, Єгипту - на стандартні класичні ринки, – вважає колаборант.

Раніше повідомлялося, що СБУ встановила та назвала імена колаборантів, які допомогли росіянам вивезти 650 тисяч тонн зерна з Запорізької і Херсонської областей. Усім повідомлено про підозру. 

Із початку війни Держбюро розслідувань відкрило більше 750 справ щодо зрадників, посібників і колаборантів.

Нагадаємо, що росіяни вже не приховують, що вивозять зерно із Запорізької області і змушують фермерів підписати угоду про передачу зерна. Через втрату цьогорічного врожаю аграрії не зможуть проводити посівну кампанію.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах