Населені пункти Запорізької області залишаються без світла, газу і води

Населені пункти Запорізької області залишаються без світла, газу і води -

Населені пункти Запорізької області залишаються без світла, газу і води - фото: depositphotos.com

Події
17 липня 2022 12:54

Спеціалісти намагаються відновити пошкоджені через обстріли комунікації, але тисячі людей все ще залишаються без світла, газу та води у Запорізькій області.

У Запорізькій ОВА повідомили, що на сьогодні, 17 липня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання залишаються 21 898 абонентів у 82 населеному пункті Запорізької області.

Протягом минулої доби ситуація із енергозабезпеченням Запорізького краю суттєвих змін не зазнала. Фахівці ПАТ "Запоріжжяобленерго" відновили живлення 50 абонентів Пологівського району. Також вони усунули одиничне відключення у Запорізьких міських електромережах.

На всій іншій території нових відключень не зафіксували, через активні бойові дії або відсутність доступу до місць пошкодження мереж аварійно-відновлювальні роботи не проводилися.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ситуація із газопостачанням також без змін. На сьогодні по області без газопостачання перебувають 226 678 абонентів у 268 населених пунктах області. Через пошкодження магістральних газопроводів на території Запорізької та Донецької областей в нашій області повністю відключені 261 та частково 7 населених пунктів (у тому числі міста Бердянськ, Приморськ, Василівка, Дніпрорудне, Кам’янка-Дніпровська, Енергодар, Мелітополь, Пологи, Гуляйполе, Оріхів, Молочанськ та Токмак). Аварійні-роботи тут також не можуть наразі провести.

Ситуація із водопостачанням теж не змінилася. За наявною інформацією, на сьогодні у Гуляйполі та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих сільських населених пунктах Василівського району відсутнє водопостачання.

Через проблеми із забезпеченням електроенергією артезіанських свердловин без водопостачання частина міста Пологи. Внаслідок обстрілів у Оріхові та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району пошкоджено водопровідні мережі, артезіанські свердловини та інші споруди.

Окрім того, внаслідок бойових дій пошкоджено каналізаційні очисні споруди, які приймають стоки Василівки та смт Степногірськ. Стоки без очищення скидаються до річки Карачокрак і далі потрапляють у Дніпро.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах