Як змінилися ціна на продукти харчування в Україні, порівнюючи з минулим роком

Як змінилися ціна на продукти харчування в Україні, порівнюючи з минулим роком.

Як змінилися ціна на продукти харчування в Україні, порівнюючи з минулим роком. Фото: pexels.com

Події
09 липня 2022 10:16

Війна істотно вплинула на економіку України. Це може помітити кожен українець, який хоча б раз за час війни купував продукти харчування.

Наразі місячна інфляція в Україні становить 3,1% - настільки ціни в червні зросли проти попереднього місяця, повідомляє Державна служба статистики. З 18% до 21,5% інфляція прискорилася у річному вимірі.

Щодо цін на продукти харчування та безалкогольні напої, то в середньому вони зросли на 27,7%, порівнюючи із червнем 2021 року. Овочі подорожчали найбільше на 88,8%, а також хліб та хлібопродукти - 34,1% та риба - 30,2%. Це пов’язано з тим, що окупована південна частина України, яка зазвичай годує українців овочами та фруктами, а також рибою.

В середньому на 31,3% здорожчали транспортні послуги, тимчасом як пальне та мастило - на 90,9%. Винятком став одяг і взуття, адже цей товар подешевшав на 4,3%, як порівняти з минулим роком.

Утримання й ремонт житла тепер коштує на 22,3% більше, водночас подешевшала електроенергія - на 7,4%.

Нинішні показники інфляції дуже високі, схожі востаннє фіксували у лютому 2016-го: тоді інфляція була на рівні 32,7%, пише Liga.net.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що столичні правоохоронці викрили схему масштабного продажу гуманітарної допомоги. Зловмисники перепродували продукти харчування, які призначалися як волонтерська допомога для потерпілих від війни українців.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах