Яка кількість російських військ знаходиться на Запорізькому напрямку (мапа)

Яка кількість російських військ знаходиться на Запорізькому напрямку (мапа).

Яка кількість російських військ знаходиться на Запорізькому напрямку (мапа). Ілюстративне фото: cnn.com

Події
27 червня 2022 18:04

У Запорізькій області та у прикордонних районах Донецької області російськими військами задіяно близько 14 батальйонних тактичних груп.

Лінія фронту від Світлодарська до Запорізької області розтягується у понад 300 кілометрів, де на ній розташовані лише 22 батальйонні тактичні групи (БТГ). Таку оцінку наводить військовий експерт Деф Мон, який спеціалізується на аналізі воєнних дій в Україні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Якщо порахувати Запорізьку область та прикордонний район Донецької області, включаючи Волноваху, то виходить 14 БТГ приблизно на 200 кілометрах фронту.

- На лінії Світлодарськ-Запоріжжя є 22 БТГ, сформованих сепаратистами, 58-й та 8-й загальновійськових армій, ВДВ, морської піхоти, формування СПН. Довжина лінії фронту 310 км, середня довжина на одну БТГ: 14 км. Для контролю за діяльністю партизанів у районі Мелітополя мною виділено 1 БТГ, – заявив Деф Мон.

Лінія фронту від Свелодарська до Запорізької області розтягується у понад 300 кілометрів.Лінія фронту від Свелодарська до Запорізької області розтягується у понад 300 кілометрів. Фото: twitter.com/DefMon3

У середньому батальйонна тактична група за повної комплектації може налічувати від 600 до 800 військовослужбовців, з яких близько 200 піхотинців. БТГ зазвичай складається з мотострілецького батальйону у складі від двох до чотирьох рот, посилених підрозділами ППО, артилерії, інженерії та тилового забезпечення, сформованими з гарнізонної армійської бригади.

Зазвичай угруповання також посилено танковою ротою та реактивною артилерією. Стандартна російська БТГ зазвичай включає ще 10 танків і близько 40 БМП.

Таким чином, на Запорізькому напрямку на даний момент задіяно близько 10 тисяч російських військових.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах