Чим небезпечні укуси комарів та як захиститися від них

Чим небезпечні укуси комарів та як захиститися від них -

Чим небезпечні укуси комарів та як захиститися від них - фото: dolc.dp.ua

Події
07 червня 2022 17:44

З початком літа у регіоні активізувалися комарі. Фахівці наголошують, що ці комахи є специфічними переносниками збудників трансмісивних та вірусних хвороб.

У Дніпропетровському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ повідомили, що велика кількість водойм і температурні фактори призводять до збільшення чисельності малярійних комарів. Через це можуть фіксуватися навіть випадки малярії у людей.

Немалярійні комарі розповсюджують такі небезпечні хвороби як японський енцефаліт, лихоманки Західного Нилу, Денге, Батаї, Тягиня, Синдбіса, Укуніемі та інші. Всі види комарів поширюють таке небезпечне захворювання як дирофіляріоз. Джерелом цього захворювання стають хворі собаки або коти. Людина може захворіти, якщо її вкусить комар, який перед цим кусав хвору тварину. Також укус будь-якого комара може викликати алергічну реакцію, а у маленьких дітей вона може бути важкою або тривалою.

Захищатися від укусів потрібно як в приміщенні, так і поза його межами. Комарі нападають здебільшого на людей при теплій, вологій, безвітряній погоді в сутінках або в ранковий час. Найбільш активні вони ввечері. Концентрація цих комах спостерігається в лісах і біля водойм.

Як захиститися від укусів комарів:

  • Бажано носити одяг, який закриває більшу частину тіла;
  • На відкриті ділянки тіла нанести препарати, що відлякують комах (репеленти). Це може бути аерозоль, крем, суспензія, емульсія. Купувати їх рекомендують в аптеках;
  • Використовувати можна природні репеленти – олію гвоздики, евкаліпту, лаванди;
  • На вікна та двері встановити антимоскітну сітку;
  • У приміщенні використовувати електрофумігатори, тліючі спіралі на 20-30 хвилин. Після їхньої дії кімнати варто провітрювати;
  • На відкритому повітрі використовувати інсектицидні спіралі, а в багаття для відлякування комарів можна кидати ялинкові чи соснові шишки (або їхнє гілля).

Якщо після укусів комарів у вас виникла алергічна реакція, підвищилась температура, з’явилися лихоманка, слабкість, висип, то зверніться до сімейного лікаря.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах