Військові експерти розповіли, які шанси у окупантів захопити Запоріжжя

Військові експерти розповіли, які шанси у окупантів захопити Запоріжжя - фото: сensor.net

Військові експерти розповіли, які шанси у окупантів захопити Запоріжжя - фото: сensor.net

Події
03 червня 2022 13:19

Окупанти підтягнули техніки та війська до району Василівки. Військові експерти розповіли, навіщо це може бути і які зараз шанси у російських військових захопити Запоріжжя.

Як повідомив координатор групи "Інформаційний опір", полковник Костянтин Машовець, ті сили, які окупанти стягують у районі Василівки, – можливо для наступу у напрямку Запоріжжя. Однак може бути і у бік Оріхова чи Кам'янського, пише РБК-Україна.

- Але з огляду на те, що на цю ділянку російське командування перекидає застарілі танки, бронетехніку ще радянських часів, то може йтися і про якісь оборонні дії, – припустив Машовець.

Військовий аналітик, полковник Сергій Грабський каже, що Росія сподівається, що її військовим вдасться окупувати весь Донбас і після цього вони наступатимуть у бік Запоріжжя. Але, виходячи з балансу сил на сьогодні, у окупантів навряд чи вдасться проводити якісь серйозні дії у напрямку обласного центру. Експерт вважає, що ймовірність наступу на Запоріжжі залежатиме від розвитку бойових дій на сході України.

Нагадаємо, наприкінці травня Олексій Арестович заявляв, що Запоріжжю поки що нічого не загрожує "по землі". Але якщо щось, то про евакуацію населення повідомить військово-цивільна адміністрація.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах