Kalush Orchestra закликали світ врятувати Маріуполь зі сцени "Євробачення"

Kalush Orchestra закликали світ врятувати Маріуполь зі сцени "Євробачення".

Kalush Orchestra закликали світ врятувати Маріуполь зі сцени "Євробачення". Фото: Kalush

Події
14 травня 2022 23:47

Сьогодні, 14 травня, у італійському Турині розпочався фінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2022". Наші представники - гурт Kalush Orchestra - також пройшли до фіналу і вже виступили на сцені. Після свого виступу соліст гурту Олег Псюк звернувся до світу із закликом врятувати Маріуполь та бвйців на заводі "Азовсталь".

Організатори "Євробачення" заборонили Kalush Orchestra робити виступ із чітким акцентом щодо війни, за це гурт може бути дискваліфікований. Проте наші представники виявили мужність та патріотизм, сміливо говорячи про проблеми в Маріуполі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Гурт Kalush Orchestra виступив на фіналі "Євробачення" під номером 12. Вони завершили своє перебування на сцені такими словами:

- Допоможіть "Азовсталі"! Допоможіть Маріуполю зараз! (Save Mariupol, save Azovstal now!)

Раніше користувачі мережі просили учасників гурту не мовчати і сказати світу про бійців "Азовсталі", які знаходяться там поранені, в жахливих умовах і під постійними обстрілами.

- Гурт Kalush має унікальну особливість бути найгучнішим народним рупором у ситуації, що склалася перш за все на "Азовсталі". Вимагайте від гурту Kalush згадки про вимогу процедури екстракції та рятування усіх захисників, поранених "Азовсталі". Представники гурту будуть казати, що будь-які висловлювання неможливі через правила конкурсу, але чи можемо ми допустити бодай думку, що хтось з представників конкурсу буде проти висловлювання гурту в боротьбі за життя українських воїнів?" – написав брат одного з бійців Маріуполя та український репер Otoy.

Kalush Orchestra закликали світ врятувати Маріуполь зі сцени "Євробачення".Kalush Orchestra закликали світ врятувати Маріуполь зі сцени "Євробачення". Фото: скріншот

Проте солістка гурту Go_A Катерина Павленко, яка представляла Україну на Євробаченні-2021, нагадала, що "Євробачення" - це аполітичний конкурс, тож подібні заклики не тільки заборонені правилами, а й нецікаві публіці, яка чекає свята.

Бійці "Азова" побачили виступ Kalush Orchestra та подякували їм за підтримку.

Kalush Orchestra закликали світ врятувати Маріуполь зі сцени "Євробачення".Kalush Orchestra закликали світ врятувати Маріуполь зі сцени "Євробачення". Фото: скріншот

Kalush Orchestra вдало виступили у фіналі "Євробачення-2022". Як і минулого разу, у півфіналі, зал аплодував гурту стоячи. Також після виступу наших представників європейці почали масово шукати у Google "Mariupol" і "Azovstal". 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах